Doorgaan in portret formaat

Zeeuwse Ankers

Zeeuwse Ankers | verhalen die verbinden

Lees meer

Activiteit Cursus 'Boerderijen in Zeeland'

  • 14 maart 2017
  • |
  • 1187 keer bekeken

Het beeld van ons landschap in Zeeland is uniek. Het wordt herkenbaar Zeeuws door verschillende elementen zoals die te vinden zijn op het boerenerf. Dikwijls zijn boerderijen een oase van groen, met bomen en hagen in een vaak kaal polderlandschap. Op een 'groen' erf vinden veel planten en dieren een geschikt leefgebied in de kleurrijke boerentuin of bijvoorbeeld in een poel.

In deze cursus kijken we naar de boerderij zelf en naar de bij behorende historische onderdelen van het erf. Die onderdelen blijken niet alleen mooi te zijn maar waren in het verleden ook noodzakelijk. Je kunt hierbij denken aan de drinkput, de Zeeuwse hagen, diverse bijgebouwen, hoogstamboomgaard, leibomen, e.d.

De eerste avond (14 maart) heeft als thema ‘Boerderijen in Zeeland’. De tweede bijeenkomst (21 maart) gaat over de ‘Natuur op en rond de Zeeuwse boerderij’. Tijdens de afsluitende excursie (25 maart) bezoek je twee verschillende Zeeuwse erven. De cursus zal je verrassen en met andere ogen en nog meer bewondering naar een Zeeuwse boerderij laten kijken.

De cursus is een gezamenlijke activiteit van Stichting Landschapsbeheer Zeeland, Boerderijenstichting Zeeland en de Zeeuwse Volksuniversiteit.

Praktische informatie
Data en tijden: cursusavonden op 14 en 21 maart, 19.00 tot 21.00 uur
Excursie op 25 maart, 09.00 tot 12.00 uur

Locatie: Toonbeeld, Bellamystraat 26 A, Terneuzen

Deelnamegeld: €  70,00

Aanmelden: via aanmeldformulier

Meer informatie

0 reacties op Cursus 'Boerderijen in Zeeland'U bent ingelogd als:


Schrijf een Reactie
Voeg je eigen verhaal toe Je eigen verhaal kun je via drie eenvoudige stappen toevoegen aan zeeuwseankers.nl