Doorgaan in portret formaat

Zeeuwse Ankers

Zeeuwse Ankers | verhalen die verbinden

Lees meer

Activiteit Vertelcafé ‘Kralenbreiwerk’

  • 23 februari 2017
  • |
  • 748 keer bekeken

Antieke tasjes en beursjes gemaakt van wol en hele kleine glaskraaltjes waren vaak een onderdeel van de streekdrachten. Ze zijn er in allerlei soorten en maten, en hebben sinds de 18de eeuw heel wat veranderingen doorgemaakt afhankelijk van de dan geldende mode. Museum Het Warenhuis in Axel wijdt er de tentoonstelling ‘Antieke tasjes en beursjes van kralenbreiwerk’ aan en organiseert samen met Zeeuwse Ankers een vertelcafé.

De tentoonstelling bestaat uit de verzameling van mevrouw Ineke van Schaik. Al op jonge leeftijd was zij gefascineerd door de streekdracht die haar oma’s droegen en in het bijzonder door de verwerking van kraaltjes hierin. Ze heeft zich verdiept in de verschillende technieken die werden gebruikt om de tasjes en beursjes te maken: breien, haken, borduren en sabléwerk. Ze ontdekte de wereld achter de tasjes en weet veel over de afkomst van de tasjes, en over de gebruikte materialen en onderdelen die je nodig hebt voor het maken van dit soort tasjes.

Tijdens het vertelcafé zal ze vertellen over haar verzameling. Hierna is er ruimte voor alle aanwezigen om een eigen verhaal te delen en/of aan te vullen.

Praktische informatie

Donderdag 23 februari 2017, 19.30-21.00 uur
Museum Het Warenhuis, Markt 2 in Axel
Kosten: € 4,00 incl. gratis kopje koffie of thee

Wil je vooraf al meer weten over de streekdrachten? Lees dan hier ons verhaal over verschillende streekdrachten.

Meer informatie

0 reacties op Vertelcafé ‘Kralenbreiwerk’U bent ingelogd als:


Schrijf een Reactie
Voeg je eigen verhaal toe Je eigen verhaal kun je via drie eenvoudige stappen toevoegen aan zeeuwseankers.nl