Doorgaan in portret formaat

Zeeuwse Ankers

Zeeuwse Ankers | verhalen die verbinden

Lees meer

Activiteit Excursie naar het Mijnenmagazijn Veere

  • 26 juni 2018
  • |
  • 76 keer bekeken

Deze zomer biedt Museum Veere de unieke kans om een kijkje te nemen in het Mijnenmagazijn aan de Kanaalweg Oostzijde in Veere. Dit rijksmonument is een zeldzaam overblijfsel uit de Eerste Wereldoorlog.

Zeemijnen worden ook wel tot de moderne vindingen van de Eerste Wereldoorlog gerekend. Het gebruik ervan – toen ‘vespermijnen’ genoemd – kwam in die oorlog pas echt tot ontwikkeling.

Het magazijn was tot de Tweede Wereldoorlog in gebruik bij de Marine voor mijnenopslag. En na de oorlog gebruikte de Marine het voor materiaalopslag. Tegenwoordig staat het pand leeg en zijn er weinig sporen meer van het doel waarvoor het magazijn ooit werd gebouwd. Tijdens de excursie wordt een beeld geschetst van wat de zeemijn in de Eerste Wereldoorlog betekende en zo geprobeerd ook het Mijnenmagazijn een gezicht te geven.

Praktische informatie
De excursies zijn 26 juni, 24 juli en 21 augustus om 14.00 uur (bij voldoende belangstelling). De excursie duurt ongeveer drie kwartier. Kosten zijn vijf euro per persoon. Belangstellenden kunnen zich uiterlijk tot de zondag voorafgaand aan de excursie opgeven aan de balie van de Schotse Huizen of via telefoonnummer: 0118-501744.

In Museum Veere is tot en met 5 november de tentoonstelling ‘Tussen Hoop en Vrees: Veere en de Groote Oorlog (1914-1918)’ te zien.

Lees meer over de oorlog op zee tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Meer informatie

0 reacties op Excursie naar het Mijnenmagazijn VeereU bent ingelogd als:


Schrijf een Reactie
Voeg je eigen verhaal toe Je eigen verhaal kun je via drie eenvoudige stappen toevoegen aan zeeuwseankers.nl